سیستم مدیریت پورتال پایگاه خبری نشاط شهر

مراسم رای اعتمادِ وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» نهمین رئیس جمهور اسلامی ایران چهارشنبه -۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۳- در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و تمام ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم، رای اعتماد ۲۸۵ نماینده حاضر در خانه ملت را از آنِ خود کردند.

شناسه خبر: 15301

 

به گزارش نشاط شهر، مراسم رای اعتمادِ وزرای پیشنهادی «مسعود پزشکیان» نهمین رئیس جمهور اسلامی ایران چهارشنبه -۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۳- در مجلس شورای اسلامی برگزار شد و تمام ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم، رای اعتماد ۲۸۸ نماینده حاضر در خانه ملت را از آنِ خود کردند.

تاکنون ۱۴ دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده‌است؛ ابوالحسن بنی‌صدر، شهید محمدعلی رجایی، آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، حجت‌الاسلام اکبر هاشمی‌رفسنجانی، حجت الاسلام سیدمحمد خاتمی، محمود احمدی‌نژاد، حجت الاسلام حسن روحانی و شهید آیت الله سید ابراهیم رئیسی و مسعود پزشکیان، ۹ رئیس جمهوری اسلامی ایران هستند که تا به امروز وزرای پیشنهادی خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرده‌اند.

«مسعود پزشکیان» پس از آیت‌الله خامنه‌ای، علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی و سیدمحمد خاتمی، چهارمین رئیس‌جمهوری است که تمام وزرای پیشنهادی‌اش رای اعتماد نمایندگان ملت را به خود جلب می‌کنند.

نگاهی به سوابق تاریخی در این زمینه نشان می‌دهد که پس از ترور محمدعلی رجایی رئیس‌جمهور و محمد جواد باهنر نخست‌وزیر وقت، انتخابات ریاست‌جمهوری در ۸ شهریور ۱۳۶۰ برگزار و آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد. در تاریخ ۷ آبان همان سال، رأی‌گیری برای تایید میرحسین موسوی به سمت نخست وزیری برگزار شد و نمایندگان مجلس به وی رای اعتماد دادند، سپس وزرای پیشنهادی چهار روز پس از انتخاب نخست وزیر و درست در تاریخ در ۱۱ آبان ۱۳۶۰ به مجلس معرفی و تمامی آن‌ها توانستند از مجلس دوره‌ی اول شورای اسلامی رأی اعتماد بگیرند.

دولت نخست هاشمی رفسنجانی نیز دیگر دولتی بود که موفق شد رای کامل نمایندگان مجلس شورای اسلامی را اخذ کند و فهرست وزیران بدون رای عدم اعتماد از مجلس خارج شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دور دوم ریاست جمهوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نیز همانند دور اول به تمام وزرای دولت ششم رای دادند.

دو کابینه پیشنهادی سیدمحمد خاتمی نیز به صورت کامل موفق به اخذ رای اعتماد نمایندگان شدند. مجلس پنجم در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۳۷۶، به تمام اعضای کابینه اول پیشنهادی خاتمی رأی اعتماد دادند. نمایندگان مجلس ششم نیز علی‌رغم اینکه در ابتدا با بیژن زنگنه به عنوان وزیر پیشنهادی نفت مخالفت کردند اما در نهایت به تمام اعضای پیشنهادی کابینه دوم سید محمد خاتمی رای اعتماد دادند؛ این رای‌گیری در جلسه مورخ ۳۰ مرداد ۱۳۸۰ برگزار شد.

بدین ترتیب، مسعود پزشکیان چهارمین رئیس‌جمهور اسلامی ایران است که پس از پنج روز کاری و ۱۰ نوبت جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بررسی سوابق، صلاحیت و برنامه‌های وزیران پیشنهادی‌اش، عصر چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ موفق به اخذ رای اعتماد نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تمام اعضای کابینه خود شد.

 

 

 

 

 

انتهای پیام/ص


برچسب ها: بهار#
ارسال نظرات

*نشاط شهر هیچ مسئولیتی نسبت به نظرات ندارد و نمایش نظرات دلیلی بر تائید یا رد آنها نیست

* در نظرات ارسالی دقت شود که در آن توهین و افترا به اشخاص نسبت داده نشود.

* نظراتی که مغایر با اصول نظام جمهوری اسلامی باشد نمایش داده نمی شود.

نام:
ایمیل:
کد امنیتی:
* نظر:

تحول بزرگ و شگفت‌انگیزی به رهبری ملک سلمان و محمد بن سلمان، در منطقه در حال وقوع است/ ما می‌خواهیم خاورمیانه با تجارت، صادرات و فناوری شناخته شود، نه با تروریسم/ آنچه در منطقه اتفاق میفتد، معجزه‌ای مدرن به سبک عربی است/ ریاض به مرکز تجارت و فناوری پیشرفته جهانی تبدیل شده/ رویای من این است که عربستان به توافقات ابراهیم بپیوندد که در زمان خودش، خواهد پیوست

سیاسی

تحول بزرگ و شگفت‌انگیزی به رهبری ملک سلمان و محمد بن سلمان، در منطقه در حال وقوع است/ ما می‌خواهیم خاورمیانه با تجارت، صادرات و فناوری شناخته شود، نه با تروریسم/ آنچه در منطقه اتفاق میفتد، معجزه‌ای مدرن به سبک عربی است/ ریاض به مرکز تجارت و فناوری پیشرفته جهانی تبدیل شده/ رویای من این است که عربستان به توافقات ابراهیم بپیوندد که در زمان خودش، خواهد پیوست

ما موضع خود را اعلام کرده‌ایم، ایرانی‌ها نمی‌توانند بمب داشته باشند؛ آن‌ها نیز در پاسخ گفته‌اند که چنین چیزی نمی‌خواهند / اگر مذاکرات یکشنبه آینده با ایران نتیجه‌بخش نباشد، ادامه نخواهند یافت / مذاکرات در حال حاضر محدود به موضوع هسته‌ای است / مذاکرات می‌توانند در مراحل بعدی شامل ابعاد فرهنگی و اقتصادی هم شوند

پزشکیان: هرگز حاضر نیستم کاری انجام دهم که کشور به هم بریزد / اگر فردی بی‌حجاب است، اما کاری به دین ندارد، نباید با رفتاری نادرست کاری کنیم که ضد دین شود / اگر با یک اقدام ما، آمریکا یا اسرائیل بتوانند موج‌سازی و از آن سوءاستفاده کنند، نباید آن اقدام را انجام دهیم / نمی‌خواهم موجی ایجاد شود که دیگر نتوانم آن را جمع کنم؛ این کار را بلد نیستم، اما به اعتقاداتم پایبندم